Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...
sifounasss@gmail.com

Translate

5/12/2011

Θυμός και σεξ

Τα αρνητικά συναισθήματα συνήθως έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά. Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη ερευνά πιο ειδικά συγκεκριμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς που επηρεάζονται από συχνά συναισθήματα θυμού.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία σε 410 άτομα που βρίσκονταν σε ετεροφυλόφιλη σχέση. Οι ερευνητές θέλησαν να διαπιστώσουν αν τα συναισθήματα θυμού επηρεάζουν τη διάθεση για σεξ. Τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά!

Ο θυμός δεν είχε σημαντική σχέση με τα κίνητρα των ανθρώπων για να κάνουν σεξ. Τα συναισθήματα του θυμού δεν επηρέαζαν ούτε τη διάθεση ούτε την ανάγκη για σεξουαλική ευχαρίστηση. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν τα ίδια τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Η ίδια μελέτη ανέδειξε πως ο θυμός είχε σημαντική επίδραση στον τρόπο που κάνει κάποιος σεξ. Συγκεκριμένα, ο θυμός σχετίστηκε σημαντικά με περισσότερο νευρωτικό (αγχωμένο), απρόσωπο και επιθετικό σεξ.

Φαίνεται λοιπόν πως η σεξουαλική συμπεριφορά μοιάζει με καμβά, στον οποίο εκφράζονται η προσωπικότητα και τα συναισθήματά μας, ακόμη κι όταν αυτά είναι αρνητικά.

ΠΗΓΗ: www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top