Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...
sifounasss@gmail.com

Translate

5/05/2011

Πολύ μιλάς, καθόλου Mirallas

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στον Κέβιν Μιραλάς και τον Ολυμπιακό έπεσαν στον κενό.
Οι Πειραιώτες έκαναν τα πάντα, πρόσφεραν 10 διαφορετικές λύσεις, όμως η πλευρά του Βέλγου δεν θέλει υψηλή ρήτρα. Το θέμα μπορεί να πάει δικαστικά, αφού η πλευρά Μιραλάς αμφισβητεί την συμφωνία με Σεντ Ετιέν. Φήμες για Μπορντό και για συμφωνία με Σεντ Ετιέν!
Το χάσμα που υπήρχε ανάμεσα στους πρωταθλητές Ελλάδας και την μεριά του Κέβιν Μιραλάς, δεν κατάφερε να γεφυρωθεί, ούτε την Πέμπτη. Στο δεύτερο διαδοχικό ραντεβού των δύο πλευρών, υπήρχε καλή διάθεση από τον Ολυμπιακό, όμως ο Ενροτέ ήταν ανένδοτος, όταν οι προτάσεις αφορούσαν υψηλή ρήτρα.
Από την πλευρά τους, οι Πειραιώτες πήγαν στην συνάντηση με σκοπό να συζητήσουν και να ικανοποιήσουν κάποια από τα αιτήματα του Βέλγου άσου, όμως τελικά δεν υπήρξε κοινό σημείο, αφού εκτός από το θέμα της ρήτρας, ο Ενροτέ αμφισβητούσε την συμφωνία με την Σεντ Ετιέν!Ας βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά... Ο Ολυμπιακός είχε καταβάλλει, όπως προβλεπόταν τα 2.500.000 ευρώ στην Σεντ Ετιέν και απέκτησε αυτόματα για άλλα τρία χρόνια τον παίκτη. Κάπου εδώ, ξεκινούν οι διαφωνίες ανάμεσα στις δύο πλευρές, καθώς ο Κέβιν Μιραλάς και ο μάνατζέρ του θεωρούν πως είναι ιδιωτικό συμφωνητικό και όχι συμβόλαιο.
Ακόμη και έτσι να είναι πάντως τα πράγματα, όταν υπάρχουν συμφωνητικά υπάρχουν επίσης και κάποιες δεσμεύσεις, που δεν μπορείς να τις παραβλέψεις. Φυσικά, αν η πλευρά του παίκτη πάει την υπόθεση στα αρμόδια όργανα και δικαιωθεί, τότε θα είναι ελεύθερος να παίξει σε όποια ομάδα θέλει.
Σ' ότι αφορά στους όρους του συμβολαίου και τις συζητήσεις. Το συγκεκριμένο συμφωνητικό που σας προαναφέραμε, προέβλεπε ο παίκτης να πάρει φέτος 900.000 ευρώ και για τα επόμενα τρία χρόνια θα αυξανόταν κατά 100.000 (δηλαδή 1.000.000, 1.100.000 και 1.200.000), ενώ υπήρχε και ρήτρα 4.200.000 ευρώ. Έτσι λοιπόν και οι δύο πλευρές ήθελαν να αλλάξουν τους όρους. Ο μεν Ολυμπιακός για να μεγαλώσει την ρήτρα και να μην το χάσει με λίγα χρήματα και ο Μιραλάς για αυξήσει τις ετήσιες αποδοχές του.
Οι απαιτήσεις του παίκτη ήταν 1.900.000 ευρώ το χρόνο, όμως οι πρωταθλητές Ελλάδας του πρόσφεραν 1.500.000 ευρώ για 4 και όχι για 3 χρόνια. Ο Βέλγος δέχτηκε την συμφωνία, όμως εκεί που "στράβωσαν" τα πράγματα ήταν στην ρήτρα. Ο Ολυμπιακός μιλούσε για 10.000.000 ευρώ ρήτρα, αλλά η πλευρά του 24χρονου, το αρνήθηκε και μάλιστα ήταν ανένδοτη, όταν γινόταν λόγος για υψηλή ρήτρα.
Αυτό φυσικά, δεν άρεσε στους Πειραιώτες, αφού με όσα ήθελε ο παίκτης, η ομάδα αντί για να βγάλει χρήματα, θα... έμπαινε και μέσα. Συγκεκριμένα, 900.000 ευρώ που του έδωσε την πρώτη χρονιά και 1.500.000 ευρώ που προέβλεπε το νέο συμβόλαιο, συν την ρήτρα των 2.500.000 ευρώ που πήρε η Σεντ Ετιέν, σύνολο 4.900.000 ευρώ θα έδινε ο Ολυμπιακός και όποιος θα ήθελε θα τον αποκτούσε την επόμενη χρονιά με 4.200.000 ευρώ (-700.000 ευρώ).
Και μέσα σ' όλα αυτά, μπλέκεται και το όνομα της Μπορντό. Σύμφωνα με πληροφορίες και όπως λένε στην ΠΑΕ Ολυμπιακός, ο Κριστόφ Ενροτέ, έχει στα χέρια του πρόταση από την Γαλλική ομάδα για τον πελάτη του. Στο Λιμάνι μάλιστα πιστεύουν, πως η Μπορντό είναι πολύ πιθανόν να έχει συμφωνήσει με την Σεντ Ετιέν και να γίνεται παιχνίδι, πίσω από την πλάτη του Ολυμπιακού.
Σ' αυτή την περίπτωση, η Σεντ Ετιέν είναι πολύ πιθανόν να δώσει πίσω τα 2.500.000 ευρώ που πήρε από τους Πειραιώτες και να τον δώσει με περισσότερα χρήματα στους συμπατριώτες της.
Αυτό που μένει να δούμε τώρα, είναι αν οι δύο πλευρές θα πάνε δικαστικά και τι θα γίνει στην συνέχεια, αφού ο Ολυμπιακός θεωρεί πως η συμφωνία με την Σεντ Ετιέν ισχύει, ενώ η πλευρά Μιραλάς την αμφισβητεί. Το θέμα πάντως για τον Βέλγο, είναι πως αν η υπόθεση φτάσει στα άκρα, ο παίκτης είναι πολύ πιθανόν να αναγκαστεί να επιστρέψει στην πρώην ομάδα του, καθώς μπορεί να αργήσει να βγει απόφαση από τα αρμόδια όργανα. Είναι ένα σενάριο κι αυτό.
Όπως και να 'χει, μ' αυτά τα δεδομένα, ο Ολυμπιακός καλείται να αλλάξει εν μέρει τον σχεδιασμό του και να μπει στην διαδικασία να ψάξει τον αντικαταστάτη του Μιραλάς. Άλλωστε ο Βαλβέρδε υπολόγιζε τον Βέλγο άσο, όμως αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορεί να βρεθεί αντάξιος ή ενδεχομένως και καλύτερος...

ΠΗΓΗ: www.sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top