Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...
sifounasss@gmail.com

Translate

4/13/2011

Ξανθές vs Μελαχρινές


Ξανθό VS Μελαχρινό: και ο «πόλεμος» καλά κρατεί
Στην εποχή του μαζικού πολιτισμού, της υπερπληροφόρησης και της ραγδαίας τεχνολογικής και κοινωνικής εξέλιξης ίσως ένα απ’ τα πιο επίκαιρα ερωτήματα να είναι εκείνο που απηύθηνε ο S. Freud στους ποιητές «για το τι θέλουν οι γυναίκες», παράλληλα με το ερώτημα τι θέλουν οι άντρες.

Απ’ τη μια οι αμαζόνες του Βορρά που κάθε καλοκαίρι κατακλύζουν τα ελληνικά νησιά αφήνοντας στο πέρασμα τους αποχαυνωμένα βλέμματα και απ’ την άλλη οι εντυπωσιακές γαζέλες της Μεσογείου που με τις καμπύλες τους παραλύουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό άντρα.
Τι είναι όμως αυτό που ελκύει το ανδρικό φύλο τόσο στο ξανθό όσο και στο μελαχρινό. Είναι ένα ερώτημα το οποίο κέντρισε την προσοχή δεκάδων επιστημόνων και ειδικών που μέσα από έρευνες κατέληξαν τελικά σε ορισμένα συμπεράσματα. Θα ξεκινήσω βέβαια απ’ το ξανθό, όντας και εγώ ξανθιά. Για κάποιους άντρες οι ξανθές γυναίκες με τη λευκή επιδερμίδα και τα ανοιχτόχρωμα μάτια έχουν ταυτιστεί με την αγνότητα, την καλοσύνη και την ηρεμία και πολλοί τις παρομοιάζουν με τη Θεά της ομορφιάς, Αφροδίτη καθώς και τις νύμφες της αρχαιότητας. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί πως από αρχαιοτάτων ακόμη χρόνων και μετ’ έπειτα ρωμαϊκών και βυζαντινών η αντίληψη αυτή κυριαρχούσε κάνοντας τις γυναίκες να βάφουν ξανθά τα μαλλιά τους προκειμένου να είναι περισσότερο ποθητές στους άντρες. Επίσης στο μυαλό των ανδρών οι ξανθές γυναίκες είναι συνώνυμο της νεότητας και της γονιμότητας. Για το λόγο αυτό ο αντρικός πληθυσμός προσπαθεί να προσεγγίσει ξανθές για να αφήσουν περισσότερους και καλύτερους κατά την άποψη τους απογόνους. Ένας ακόμη λόγος που σε έναν κόσμο μελαχρινών κυριαρχούν οι ξανθές αποτελεί το γεγονός πως ανέκαθεν το ξανθό από μόνο του, τους προσέδιδε δυναμισμό και αυτοπεποίθηση κάτι που εξιτάρει τους άντρες οι οποίοι προσπαθούν να τις κατακτήσουν σαν ένα πολυπόθητο τρόπαιο. Τέλος η απλή και όμως τόσο συζητημένη σύμπτωση σχετικά με τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου και τις ξανθές συζύγους τους κάνει τους υποψήφιους γαμπρούς ανοιχτούς σε κάθε πρόταση που περιλαμβάνει το «ξανθό».
Αρκετά όμως για τις όμορφες «Barbie». Σειρά τώρα έχουν οι εντυπωσιακές μελαχρινές που κυριαρχούν επάξια στη Μεσόγειο και όχι μόνο. Μπορεί οι μελαχρινές να μην διαθέτουν το νάζι και την τσαχπινιά των ξανθών, ωστόσο στο θέμα «θηλυκότητα» κερδίζουν τις χαριτωμένες ξανθές με διαφορά 10-1.
Επίσης οι μελαχρινές θεωρούνται περισσότερο ώριμες, καθώς το χρώμα των μαλλιών τους, τους προσδίδει μια έξτρα δόση σοβαρότητας γεγονός που της κάνει πιο πρακτικές και προσγειωμένες. Είναι οι λιγότερο ευέξαπτες γυναίκες ανάμεσα στις κοκκινομάλες και τις ξανθές, γνωρίζουν πολύ καλά τι θέλουν και κάνουν τα πάντα να το αποκτήσουν. Αποτελούν τις καταλληλότερες συζύγους στο μυαλό των ανδρών καθώς φαίνεται πως η εικόνα που έχει ο ανδρικός πληθυσμός για την μελλοντική τους σύζυγο είναι εκείνη της μελαχρινής γυναίκας καθώς την έχουν συνδυάσει με την πίστη και την ακεραιότητα.
Ξανθιά, Μελαχρινή; Έχει τελικά τόση σημασία; Ο έρωτας δεν συνηθίζει να σου στέλνει πρόσκληση!
Πηγή: Sifounasss

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top