Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...
sifounasss@gmail.com

Translate

3/30/2011

Vampire: Μύθοι & Αλήθειες


 Στους μύθους και τα παραμύθια (που σίγουρα έχουμε ακούσει) τα Vampire (ή αλλιώς Βρικόλακες) είναι αθάνατα και αιμοδιψή πλάσματα που σκοτώνουν ανθρώπους και πίνουν το αίμα τους για να εξασφαλίσουν την ενέργεια που χρειάζονται προκειμένου να επιβιώσουν. Εδώ και δεκαετίες η λογοτεχνία και η έβδομη τέχνη, φροντίζουν να διατηρούν αναλλοίωτη αυτήν την εικόνα για τα Vampire.  

Στην ουσία όμως μόνο την πραγματικότητα δεν αντικατοπτρίζει το πορτρέτο αυτό. 
Οι πραγματικοί Βρικόλακες δεν είναι αθάνατοι, δεν είναι αλλεργικοί στο φως του ήλιου, ούτε στο σκόρδο, ούτε στο ασήμι ούτε και σε διάφορα αντικείμενα της εκκλησίας και σίγουρα ένας πάσαλος στην καρδιά θα σκότωνε οποιοδήποτε, Βρικόλακα και μη. Στην πραγματικότητα τα  Vampire είναι και εκείνοι άνθρωποι εκτός από μερικά χαρακτηριστικά. Έχουν την ικανότητα να θεραπεύονται γρηγορότερα απ’ τους υπόλοιπους ανθρώπους και απλά χρειάζονται περισσότερη ενέργεια από εναλλακτική απ’ το φαγητό πηγή. Λέγοντας βέβαια «χρειάζονται» δεν εννοώ πως αν δεν την πάρουν κινδυνεύουν να πεθάνουν, ούτε πως θα σκότωναν κάποιον άνθρωπο για να την εξασφαλίσουν.
Επίσης τα Vampire δεν είναι όλα τα ίδια. Υπάρχουν μερικά είδη, άλλα γνωστά στο ευρύ κοινό και άλλα λιγότερο γνωστά.

«Sanguine Vampires», είναι ίσως οι πιο διαδεδομένοι Βρικόλακες. Όταν οι άνθρωποι ακούνε τη λέξη Βρικόλακας τους έρχεται στο μυαλό ένα τέρας που πίνει ανθρώπινο αίμα, σωστά; Λοιπόν είναι αλήθεια. Αυτό το είδος, είναι εκείνο που τρέφεται από ανθρώπινο αίμα. Ωστόσο σ’ αυτό το σημείο πρέπει να ξεκαθαρίσω πως αντίθετα απ’ αυτά που οι μύθοι υποστηρίζουν οι Βρικόλακες αυτοί δεν σκοτώνουν για να πάρουν αυτό που θέλουν, αλλά έχουν κάποιους «προμηθευτές» όπως θα 

μπορούσαμε να τους αποκαλέσουμε, οι οποίοι προσφέρουν οικιοθελώς το αίμα τους.
Μια άλλη κατηγορία Vampire είναι τα λεγόμενα « Psychic Vampires», εκείνοι σε αντίθεση με τα Sanguine Vampires τρέφονται με την ενέργεια που εκπέμπουν οι άλλοι και καμιά φορά χωρίς καν να το αντιλαμβάνονται. Ένα άγγιγμα, τους είναι αρκετό για να εξασφαλίσουν αρκετή για την επιβίωση τους ενέργεια. Κάποιοι απ’ αυτούς τους βρικόλακες αρέσκονται να την αποκτούν με την βλεμματική επαφή ενώ κάποιοι άλλοι με τη σωματική.
Όπως και να ‘χει κάθε Vampire είναι ξεχωριστό. Ως επί το πλείστον καθένα αναπτύσσει τις δικές του συνήθειες και εξασκεί τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, ζώντας ανάμεσα μας και μοιράζοντας την ίδια αγάπη για ζωή με εμάς (τους θνητούς).
Μύθος ή αλήθεια; Είναι όλη δική σας επιλογή να το πιστέψετε ή όχι.
Να θυμάστε όμως πως κάθε μύθος που προέρχεται απ’ την εμπειρία των ανθρώπων, πάντα κρύβει μια δόση αλήθειας! 

Πηγή: elftown/Maria.L


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top