Τίποτα δεν γράφεται τυχαία...
sifounasss@gmail.com

Translate

6/19/2011

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2011


Μετά από νέα επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα 20/06!

Στη συνέχεια θα συζητήσουμε για τα Αποτελέσματα των Πανελληνίων και το Νέο Μηχανογραφικό!
Κατ’ αρχήν ας ξεκινήσουμε με τα Αποτελέσματα των Πανελληνίων τα οποία, μετά από νέα επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα την Δευτέρα 20/06! Όπως ισχύει τα τελευταία χρόνια, θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τους βαθμούς σας μέσω του διαδικτύου και των σχολείων σας. Συγκεκριμένα θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα αποτελέσματα σας στο site του Υπουργείου Παιδείας στο www.minedu.gov.gr με τον 8-ψήφιο κωδικό σας και στα σχολεία σας όπου θα βρίσκονται αναρτημένα. Να ευχηθώ καλή επιτυχία σε όλους μέσα από την καρδιά μου! Ότι και να έχει γίνει με τα αποτελέσματα μην απογοητευτείτε γιατί τα νέα για τις βάσεις, που θα διαβάσετε παρακάτω, λένε για μεγάλες πτώσεις.

Όπως έχουμε ξαναπεί, από φέτος η συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου θα γίνει για πρώτη φορά ηλεκτρονικά. Η προθεσμία που έχουν διαθέσιμη οι μαθητές είναι από 17/6 έως και 28/6. Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας είναι η http://exams.minedu.gov.gr και είναι ήδη από χθες στη διάθεση των μαθητών. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Οι μαθητές θα συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο στο http://exams.minedu.gov.gr από όπου και θα λαμβάνουν έναν κωδικό δελτίου.
Θα προσέλθουν στα Λύκεια τους με τον 8-ψήφιο κωδικό τους για να παραλάβουν έναν προσωπικό κωδικό ασφαλείας.
Θα επιστρέψουν στην ιστοσελίδα http://exams.minedu.gov.gr και θα επιλέξουν το link με τίτλο: «ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΩ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ». Τότε με τον 8-ψήφιο κωδικό τους, τον κωδικό δελτίου και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που πήρανε από το σχολείο τους θα μπορούν να καταθέτουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Όσο για την ίδια την συμπλήρωση του Μηχανογραφικού online αυτή θα γίνει σε τέσσερα βήματα τα οποία περιγράφονται παρακάτω αναλυτικά.

Θα βλέπετε τα ονομαστικά στοιχεία σας, ενώ θα πρέπει εσείς να συμπληρώσετε τα υπόλοιπα (π.χ. διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail)
Θα συναντήσετε τις «ειδικές περιπτώσεις»: πολύτεκνος, τρίτεκνος, κοινωνικά κριτήρια, Ελληνας της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης. Αν δεν ανήκετε σ’ αυτές, προχωράτε στο επόμενο βήμα. Αν ανήκετε σε μία από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, θα σας ζητηθεί να το δηλώσετε και να συμπληρώσετε τα «κουτάκια». Επίσης, θα βρείτε και αναλυτική περιγραφή για τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχετε
Εμφανίζονται τα πεδία ή οι τομείς που μπορείτε να δηλώσετε και όλες οι αντίστοιχες σχολές, για να κάνετε τις επιλογές σας. Δηλώνετε τις σχολές που πραγματικά επιθυμείτε, αλλάζετε τη σειρά και προσθέτετε ή αφαιρείτε σχολές (ο υποψήφιος έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ένα ή δύο επιστημονικά πεδία και όχι περισσότερα)
Η εφαρμογή δείχνει μια σύνοψη του δελτίου και πρέπει εσείς να αποθηκεύσετε, να εκτυπώσετε ή να οριστικοποιείσετε (το ΜΔ οριστικοποιείται μέσα στις προθεσμίες, καθώς μετά δε γίνονται αλλαγές), ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεστε
Εκτός από τα τυπικά της υπόθεσης, θα ήθελα και πάλι να σας δώσω και κάποιες προσωπικές συμβουλές και ιδέες για το μηχανογραφικό σας. Κατ’ αρχήν θα ήθελα να σας περιγράψω το πως ακριβώς δουλεύει το σύστημα των βάσεων και των μηχανογραφικών, σε περίπτωση που δεν είσαστε ενήμεροι.

Πως λειτουργούν οι Βάσεις – Μηχανογραφικά Δελτία;

Οι βάσεις και τα μηχανογραφικά δελτία είναι άμεσα εξαρτημένα. Θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω τι εννοώ. Ουσιαστικά τα μηχανογραφικά δελτία (σκεφτείτε τα σαν τη «ζήτηση») προσδιορίζουν τις βάσεις («πρόσφορα»). Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό είναι ο εξής:

Ας κοιτάξουμε, έστω την σχολή Α. Η σχολή αποστέλλει στο σύστημα το πλήθος των μαθητών που θα δεχθεί. Έστω 350. Τότε το σύστημα, αφού έχει παραλάβει όλα τα μηχανογραφικά, ξεκινάει να «σκανάρει» όλα τα δελτία για το πιο έχει δηλωμένη αυτήν τη σχολή. Βρίσκει το άτομο που έχει δηλώσει τη σχολή Α και έχει την μεγαλύτερη βαθμολογία και τον εισάγει πρώτο στην λίστα των επιτυχόντων της σχολής. Ακολούθως βρίσκει εκείνον με τον δεύτερο καλύτερο βαθμό και τον εισάγει δεύτερο κ.ο.κ. Μόλις όλα τα άτομα, 350, έχουν συμπληρωθεί η σχολή σταματάει να δέχεται φοιτητές και η βάση της γίνεται ίση με την βαθμολογία του τελευταίου φοιτητή που μπήκε στη σχολή.

Αυτό ήταν για το πως δουλεύει, σε συντομία και αρκετά απλοϊκά το σύστημα των βάσεων και το πως, ουσιαστικά, εσείς οι ίδιοι διαμορφώνετε τις βάσεις κάθε χρόνο με τις επιλογές σας.

Προσωπικές Συμβουλές για Μηχανογραφικά Δελτία

Τώρα, όσον αφορά τα δελτία σας, θα πρέπει να γνωρίζετε κάποια πράγματα. Όταν θα τα συμπληρώνεται, μην το κάνετε, εκτιμώντας απλά, βάση των μορίων σας και των περσινών βάσεων, ποιες σχολές είναι πιθανό να πετύχετε. Το μηχανογραφικό δελτίο πρέπει πάντα να συμπληρώνεται με την σειρά προτίμησης των σχολών που θα θέλατε εσείς να μπείτε, ανεξαρτήτως του βαθμού σας και της περσινής βάσης της σχολής. Θα το επαναλάβω για να σας επιστήσω την προσοχή, διότι είναι πολύ πολύ σημαντικό. Το μηχανογραφικό συμπληρώνεται βάση ενός και μόνο κριτηρίου, το που, εσείς θα θέλατε να περάσετε.

Τέλος, μερικά σημεία που πρέπει να γνωρίζετε:

Το σύστημα θα σας εισάγει στην πρώτη σχολή που θα φτάσουν τα μόριά σας και αυτό είναι επίσης μη αναστρέψιμο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι, αν για παράδειγμα έχετε βάλει στη σειρά προτίμησης σας τη σχολή «Α-Θεσσαλονίκης» και μετά την «Α-Αθήνας» αν τα μόριά σας έφταναν και για τις δύο σχολές εσείς θα εισαχθείτε στην «Α-Θεσσαλονίκης» μιας και αυτή προηγείται της «Α-Αθήνας» στη σειρά προτίμησης.
Καλό θα ήταν, πριν να συμπληρώσετε το δελτίο σας να είστε απόλυτα σίγουρος για τις επιλογές σας αλλά και για την σειρά προτίμησης που θα έχετε δώσει στις σχολές σας.
Τέλος, προσωπικά θα σας συμβούλευα πριν καταθέσετε το μηχανογραφικό σας να συζητούσατε τις επιλογές σας και τον τρόπο σκέψεις σας με έναν άνθρωπο που έχει κάποια εμπειρία – όπως έναν καθηγητή – και να το συζητήσετε πολύ καλά με τους γονείς σας.
Καταλαβαίνω ότι μάλλον σας κούρασα με την πολυλογία μου αλλά θεωρώ χρέος μου να σας ενημερώσω και να σας εξηγήσω ακριβώς πως δουλεύει το σύστημα. Θεωρώ οτι δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάσεις τη σχολή, για την οποία τόσο αγωνίστηκες, εξαιτίας ενός λάθους στο μηχανογραφικό. Και επειδή κάθε χρόνο συμβαίνουν πολλά τέτοια άσχημα φαινόμενα, προσοχή!

Τέλος, και κλείνω, θα ήθελα να σας πω ότι είμαι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία έχετε για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού, των σχολών αλλά και την λίστα προτίμησης αυτών. Μην ντραπείτε λοιπόν να μου στείλετε κάποιο e-mail ή να αφήσετε ένα σχόλιο σε αυτό το άρθρο. Καλή επιτυχία και καλά αποτελέσματα!

Υ.Γ: Θα ήταν χαρά μου κάποιος από τους αναγνώστες του blog μας να μπει στη ΣΕΜΦΕ – ΕΜΠ (Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών) αλλά και σε οποιοδήποτε Μαθηματικό Τμήμα της χώρας!
πηγη atopo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
back to top